vrijdag okt 24

Dieka

( 3 Stemmen )

 

Dieka

´Dieka van de Kruusweg´ zoals het vroegah heette is een geweldige club/discotheek in Markelo. Muziek voor iedereen, niet duur en altijd gezellig zijn termen die goed bij Dieka passen.

 

Zalen

Normaal beginnen we met de garderobe maar bij Dieka begint het buiten allemaal al. Dieka is namelijk prachtig verlicht met allemaal gekleurde neon lampen. Als je eenmaal door de (milde) bewaking heen bent kan het feest beginnen. Je loopt binnen in een marmeren ruimte met aan beide kanten een muntenkassa. Hier kun je relatief goedkoop munten halen. Dan heb je de keuze voor rechts, links, naar boven of naar beneden. Aan de rechterkant bevint zich Crossway. De grootste zaal binnen Dieka. Hier komen de beste DJ’s van het hele land. Daarnaast is Crossway ook nog eens super verlicht met allemaal neon en gekleurde lampen. Maar het beste van Crossway vind ik (naast de blonde bardames) de lasers.

Bij een lekkere beat gaat de achterste muur open en komen er vele laserstralen uit. In alle kleuren en vormen, prachtig! Terug bij de ingang gaan we naar boven. Hier is de Olifantenzaal en het balkon. Hier staan vaak bandjes die bekende nummers spelen. Hier is een mooi uitzicht op de Molenbar, de plek waar de beste hallandse hits worden gedraaid. Dit heet trouwens de Molenbar omdat er een heuze molen in staat. Als je zo onderhand al naar de wc moet is dat weer bij de ingang. Met een lege blaas gaan we verder, nu naar links. Hier kom je in op het dorpsplein. Hier zijn o.a. de snackbar, Hendriks bar, de Koekoeksklok en de Molenbar aan verbonden. In die laatste drie draaien ze bijna alleen maar Nederlandse muziek. Op het dorpsplein kun je trouwens lekker bijkomen, hier is geen muziek en de snackbar is binnen handbereik. Terug bij de ingang kunnen we nog naar beneden. Dan kom je in de kelder. Dit is de plaats als je niet houd van de bovengenoemde muziek, maar toch los wil gaan. Hier draaien ze namelijk alles door elkaar. Van kerstliedjes tot hardcore.

Heel Dieka is prachtig verlicht met gekleurde lampen, alles is met elkaar verbonden dus erg ver lopen hoef je niet.

 

Bereikbaarheid

Nadat je van de snelweg afkomt moet je wel even je hoofd erbij gebruiken om naar Dieka te komen, het is namelijk nogal een gekronkel over landweggetjes. Maar als de neonlampen in beeld komen zit je goed. Daarnaast is Dieka goed te bereiken met de bus. Heb je Dieka toch kunnen vinden met de auto, dan kun je gratis voor de deur parkeren.  

 

 

 

Sfeer sterstersterster

 

 

Muziekstersterster

 

 

 

DJ’s stersterster

Waar voor je geld rating stersterstersterster

 

Site: http://www.dieka.nl/

Reacties  

 
-2 # Cyn 31-05-2010 18:36
Het is hier nogal dood de laatste tijd en zijn alleen maar boeren. Zeker geen aanrader dus!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
+2 # Gast 25-12-2010 17:03
Niks tegen boeren, het is er erg gezellig en anders moet je er maar niet komen ;)
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
+2 # henk jan 16-11-2011 16:25
Dieka is helemaal niet meer dood,
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
0 # unknown 10-10-2013 17:20
bent u meester henk jan??? :D
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 

Plaats reactie

Eerst denken, dan posten!

Beveiligingscode
Vernieuwen

Bax Uitgelicht

Product
Pioneer DDJ SX digitale DJ controller voor Serato DJ    

De DDJ-SX is een zeer geavanceerde digitale DJ MIDI controller, die geleverd wordt met de tegenhanger van Traktor, namelijk Serato DJ. Deze vierdecks software werkt naadloos met deze controller!

Product
Procab CXV107 videokabel 1.00 meter    

75 Ohm flex 7mm groene videokabel

Product
Prodjuser CD MIX flightcase    

De CD-MIX flightcase is een professionele partner voor de Numark CD-MIX 1,2 en 3 en de KMX 02. Deze case biedt veel vervoersgemak en optimale bescherming voor uw apparatuur!

Product
SKB 1SKB R12 Ultimate Strength rack 12U    

Een enorm rack waarin u 12 units aan rackapparatuur kwijt kunt. Met de bekende SKB-stevigheid, en X-patroon voor stabiel stapelen van gelijksoortige SKB-cases.

Product
Shure BLX14 Beta 98 (H8E, 518 542 MHz) draadl. instr.mic.set    

De Shure BLX14 - Beta 98H/C is een compacte set waarmee u zeer eenvoudig uw instrument draadloos uitversterkt. De set bestaat uit een compacte BLX4 ontvanger, BLX1 beltpack en een Shure Beta 98H/C instrumentmicrofoon.

Product
Klotz B2PP1N0060 Neutrik jack 3p jack 3p 60 cm kabel    

De Klotz B2PP1N0060 Neutrik jack 3p - jack 3p 60 cm kabel maakt het u makkelijk. Deze gebalanceerde kabel levert een storingsvrije signaaloverdracht. De rechte jackpluggen zijn afkomstig van Neutrik.

Product
Fender Gitaren Dames T shirt maat M    

De Fender-adept hoeft niet langer meer te kiezen tussen alle geweldige modellen: dit shirt heeft ze allemaal. Het shirt is verkrijgbaar in de maten S t/m XL.

Product
Online Muziek School Gitaarles Gevorderd Blok 2 met begeleiding    

Gitaarles voor gevorderden blok 2: Funk. De online Muziekschool is er weer in geslaagd om een reeks lessen te maken voor de gevorderde gitarist. Met dit blok bekwaamt u zich in de vaardigheden voor het spelen van funkmuziek.

Product
Nichiban Gaffa Tape 1200 50 mm 25 m geel    

Deelt u regelmatig een podium in (kabels leggen, microfoons opstellen, decors plaatsen)? Dan is Gaffa tape echt iets voor u. U krijgt gauw genoeg door waarom velen u voor gingen en Gaffa tape een de facto accessoire is.

Product
Prolyte X30L ladder truss 90 graden hoek omhoog    

Kwalitatief zeer goede truss in laddervorm met twee hoofdbuizen van 51 mm doorsnede. Het gaat hier om een hoek van 90° die omhoog gaat.

Meer...

Aanbiedingen!

Product
Roland SP 404SX sampler    

De Roland SP404SX sampler is de opvolger van de populaire SP404. Deze nieuwe sampler heeft nog meer effecten, betere geluidskwaliteit, vernieuwde pattern sequencer en nog veel meer opties. Dit maakt hem nog veelzijdiger!

Product
JB Systems MPL 1 base 19 inch rackmount    

Dit installatierack biedt ruimte tot wel drie MPL-1 spelers. De media-spelertjes hebben elk hun eigen stereo RCA uitgang. Verder is er een gebundelde antenne-aansluiting via een Belling-Lee connector.

Product
Vir2 Q software plug in    

Q van Vir2 is een gigantische sound design en score sample bibliotheek. Ideaal voor producers van muziek voor film, games en multimedia. In totaal heeft u de beschikking over zestien Gigabyte aan instrumenten.

Product
Magma Control Stand rood    

Met de Magma Control-Stand weet u overal - thuis, in de studio of in de club - waar u uw controller of laptop kunt neerzetten.

Product
Konig Meyer 24116 bevestigingsplaat    

Zwarte bevestigingsplaat waarmee u uw luidsprekers aan bijvoorbeeld een tussenpaal kunt monteren. De plaat maakt gebruik van een M20-aansluiting.

Meer...

Like ons!

Contact

Voor vragen, adverteerders en feedback; neem contact op met de beheerder.

Onze privacy disclaimer.