woensdag sept 24

Dieka

( 3 Stemmen )

 

Dieka

´Dieka van de Kruusweg´ zoals het vroegah heette is een geweldige club/discotheek in Markelo. Muziek voor iedereen, niet duur en altijd gezellig zijn termen die goed bij Dieka passen.

 

Zalen

Normaal beginnen we met de garderobe maar bij Dieka begint het buiten allemaal al. Dieka is namelijk prachtig verlicht met allemaal gekleurde neon lampen. Als je eenmaal door de (milde) bewaking heen bent kan het feest beginnen. Je loopt binnen in een marmeren ruimte met aan beide kanten een muntenkassa. Hier kun je relatief goedkoop munten halen. Dan heb je de keuze voor rechts, links, naar boven of naar beneden. Aan de rechterkant bevint zich Crossway. De grootste zaal binnen Dieka. Hier komen de beste DJ’s van het hele land. Daarnaast is Crossway ook nog eens super verlicht met allemaal neon en gekleurde lampen. Maar het beste van Crossway vind ik (naast de blonde bardames) de lasers.

Bij een lekkere beat gaat de achterste muur open en komen er vele laserstralen uit. In alle kleuren en vormen, prachtig! Terug bij de ingang gaan we naar boven. Hier is de Olifantenzaal en het balkon. Hier staan vaak bandjes die bekende nummers spelen. Hier is een mooi uitzicht op de Molenbar, de plek waar de beste hallandse hits worden gedraaid. Dit heet trouwens de Molenbar omdat er een heuze molen in staat. Als je zo onderhand al naar de wc moet is dat weer bij de ingang. Met een lege blaas gaan we verder, nu naar links. Hier kom je in op het dorpsplein. Hier zijn o.a. de snackbar, Hendriks bar, de Koekoeksklok en de Molenbar aan verbonden. In die laatste drie draaien ze bijna alleen maar Nederlandse muziek. Op het dorpsplein kun je trouwens lekker bijkomen, hier is geen muziek en de snackbar is binnen handbereik. Terug bij de ingang kunnen we nog naar beneden. Dan kom je in de kelder. Dit is de plaats als je niet houd van de bovengenoemde muziek, maar toch los wil gaan. Hier draaien ze namelijk alles door elkaar. Van kerstliedjes tot hardcore.

Heel Dieka is prachtig verlicht met gekleurde lampen, alles is met elkaar verbonden dus erg ver lopen hoef je niet.

 

Bereikbaarheid

Nadat je van de snelweg afkomt moet je wel even je hoofd erbij gebruiken om naar Dieka te komen, het is namelijk nogal een gekronkel over landweggetjes. Maar als de neonlampen in beeld komen zit je goed. Daarnaast is Dieka goed te bereiken met de bus. Heb je Dieka toch kunnen vinden met de auto, dan kun je gratis voor de deur parkeren.  

 

 

 

Sfeer sterstersterster

 

 

Muziekstersterster

 

 

 

DJ’s stersterster

Waar voor je geld rating stersterstersterster

 

Site: http://www.dieka.nl/

Reacties  

 
-2 # Cyn 31-05-2010 18:36
Het is hier nogal dood de laatste tijd en zijn alleen maar boeren. Zeker geen aanrader dus!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
+2 # Gast 25-12-2010 17:03
Niks tegen boeren, het is er erg gezellig en anders moet je er maar niet komen ;)
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
+2 # henk jan 16-11-2011 16:25
Dieka is helemaal niet meer dood,
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
0 # unknown 10-10-2013 17:20
bent u meester henk jan??? :D
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 

Plaats reactie

Eerst denken, dan posten!

Beveiligingscode
Vernieuwen

Bax Uitgelicht

Product
MOTU Audio express USB en FireWire audio interface    

De MOTU Audio express is een zes in, en zes uit 24 bit, 96 kHz hybride USB en FireWire audio interface. Ondanks zijn compacte afmetingen heeft hij zowel analoge, als digitale in- en uitgangen, MIDI en twee voorversterkers.

Product
Ibanez AEW22CD NT Natural elektrisch akoestische western gitaar    

De Ibanez AEW22CD-NT (Natural) is een adembenemende elektrisch-akoestische jumbo-formaat westerngitaar waarvan de zijkant en achterkant gemaakt zijn uit het onmiskenbare donkerbruine cordia.

Product
AKG HT45 (Band B1, 748 752 MHz) handheld    

De AKG HT45 is een betaalbare draadloze handheld microfoon met de hoogwaardige kwaliteit die u van AKG gewend bent. Hij is afkomstig uit de Perception Wireless serie van AKG en communiceert over band B1.

Product
Toontrack Chuck Ainlay Pack voor EZmix 2 (download)    

Uw mixage voor gitaar, bas, drums, vocals (en waarschijnlijk nog veel meer) kan de visie van een Grammy-winnning engineer goed gebruiken. Deze allround presets voor EZmix 2 zijn zorgvuldig samengesteld door Chuck Ainlay.

Product
Samson STAGE 5T 9 VHF systeem (GIT LAV HS) Band 9=199.6 MHz    

Gemakkelijk aan te sluiten draadloze microfoon set die heel breed in te zetten dankzij de verschillende bijgeleverde microfoons. Goede klank en dankzij de lage prijs ook nog eens voor iedereen bereikbaar. Uitvoering: band 9.

Product
Evans TT14G2 14 inch G2 clear    

Evans TT14G2 14 inch G2 clear

Product
Neutrik NDL dummy plug voor speakOn en powerCON chassisdelen    

Dek hiermee uw speakON -of powerCON ingangen af. Stof en en andere vuiligheid kunnen dan niet langer uw ingangen bevuilen.

Product
Samson Concert 88 Presentation dasspeld draadl. (R, 863 865 MHz)    

De Samson Concert 88 LM5 is een betrouwbaar draadloos systeem voor sprekers dat bestaat uit een dasspeld-microfoon, ontvanger en beltpack (tot 8 uur op 2 AA-batterijen). Kies op de ontvanger uit 8 frequenties.

Product
Kingston DataTraveler Micro USB stick 64 GB    

Misschien wel de kleinste USB-stick ter wereld, de DataTraveler Micro. Deze zeer compacte, slanke USB-stick biedt ruimte voor wel 64 GB aan muziek of andere files.

Product
Prolyte X30D driehoek truss 200 cm    

De X30D van Prolyte is driehoek truss met een grote draagkracht en laag eigen gewicht. Goede kwaliteit en daardoor geschikt voor zowel mobiele als installatie toepassingen in elk marktsegment.

Meer...

Aanbiedingen!

Product
Pioneer SE CL541 S in ear oordoppen zilver    

Deze slanke in-ear oordoppen bieden een optimale fit en prima geluidsreproductie. Ze worden geleverd met diverse oordoppen, een extensie-kabel en handige draagtas.

Product
Audioquest Golden Gate 3.5 mm 3.5 mm 20m    

Audioquest Golden Gate 3,5mm - 3,5mm 20m

Product
Fender F strap lock chrome    

Zeker uw gitaarband met deze Fender F strap locks. Het systeem is zeer betrouwbaar en heel eenvoudig in het gebruik. Dit is de chroom-kleurige variant.

Product
Steinberg CI2 produceerpakket (Cubase AI, Wavelab LE CI2)    

Goed gereedschap is het halve werk, ook in de muziekbranche. In het pakket zit de veelzijdige CI2 interface/ controller van Steinberg en daarnaast twee AI/LE versie softwarepakketten van Cubase en Wavelab.

Product
HQ CABLE623 toslink kabel 1 meter    

Deze toslink kabel is ideaal voor de overdracht van optische signalen. Stevige connectoren staan garant voor een goede verbinding.

Meer...

Like ons!

Contact

Voor vragen, adverteerders en feedback; neem contact op met de beheerder.

Onze privacy disclaimer.