woensdag nov 26

Dieka

( 3 Stemmen )

 

Dieka

´Dieka van de Kruusweg´ zoals het vroegah heette is een geweldige club/discotheek in Markelo. Muziek voor iedereen, niet duur en altijd gezellig zijn termen die goed bij Dieka passen.

 

Zalen

Normaal beginnen we met de garderobe maar bij Dieka begint het buiten allemaal al. Dieka is namelijk prachtig verlicht met allemaal gekleurde neon lampen. Als je eenmaal door de (milde) bewaking heen bent kan het feest beginnen. Je loopt binnen in een marmeren ruimte met aan beide kanten een muntenkassa. Hier kun je relatief goedkoop munten halen. Dan heb je de keuze voor rechts, links, naar boven of naar beneden. Aan de rechterkant bevint zich Crossway. De grootste zaal binnen Dieka. Hier komen de beste DJ’s van het hele land. Daarnaast is Crossway ook nog eens super verlicht met allemaal neon en gekleurde lampen. Maar het beste van Crossway vind ik (naast de blonde bardames) de lasers.

Bij een lekkere beat gaat de achterste muur open en komen er vele laserstralen uit. In alle kleuren en vormen, prachtig! Terug bij de ingang gaan we naar boven. Hier is de Olifantenzaal en het balkon. Hier staan vaak bandjes die bekende nummers spelen. Hier is een mooi uitzicht op de Molenbar, de plek waar de beste hallandse hits worden gedraaid. Dit heet trouwens de Molenbar omdat er een heuze molen in staat. Als je zo onderhand al naar de wc moet is dat weer bij de ingang. Met een lege blaas gaan we verder, nu naar links. Hier kom je in op het dorpsplein. Hier zijn o.a. de snackbar, Hendriks bar, de Koekoeksklok en de Molenbar aan verbonden. In die laatste drie draaien ze bijna alleen maar Nederlandse muziek. Op het dorpsplein kun je trouwens lekker bijkomen, hier is geen muziek en de snackbar is binnen handbereik. Terug bij de ingang kunnen we nog naar beneden. Dan kom je in de kelder. Dit is de plaats als je niet houd van de bovengenoemde muziek, maar toch los wil gaan. Hier draaien ze namelijk alles door elkaar. Van kerstliedjes tot hardcore.

Heel Dieka is prachtig verlicht met gekleurde lampen, alles is met elkaar verbonden dus erg ver lopen hoef je niet.

 

Bereikbaarheid

Nadat je van de snelweg afkomt moet je wel even je hoofd erbij gebruiken om naar Dieka te komen, het is namelijk nogal een gekronkel over landweggetjes. Maar als de neonlampen in beeld komen zit je goed. Daarnaast is Dieka goed te bereiken met de bus. Heb je Dieka toch kunnen vinden met de auto, dan kun je gratis voor de deur parkeren.  

 

 

 

Sfeer sterstersterster

 

 

Muziekstersterster

 

 

 

DJ’s stersterster

Waar voor je geld rating stersterstersterster

 

Site: http://www.dieka.nl/

Reacties  

 
-2 # Cyn 31-05-2010 18:36
Het is hier nogal dood de laatste tijd en zijn alleen maar boeren. Zeker geen aanrader dus!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
+2 # Gast 25-12-2010 17:03
Niks tegen boeren, het is er erg gezellig en anders moet je er maar niet komen ;)
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
+2 # henk jan 16-11-2011 16:25
Dieka is helemaal niet meer dood,
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
0 # unknown 10-10-2013 17:20
bent u meester henk jan??? :D
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 

Plaats reactie

Eerst denken, dan posten!

Beveiligingscode
Vernieuwen

Bax Uitgelicht

Product
Procab CAT60 UTP netwerkkabel 100 meter    

Deze 100 meter lange kabel is ideaal voor gebruik in computernetwerken waar een snelle verbinding vereist is. Deze kabel biedt ondersteuning aan 400 Mhz frequentie en is voorzien van Gigabit Ethernet-functionaliteit.

Product
Nino Percussion NINO ADJ2 S 8 inch djembe rope tuned mahonie    

Nino Percussion levert met de NIN0-ADJ2-S een kleine 8 inch djembe. Voorzien van een warme en volle klank dankzij het gebruikte mahoniehout. Een hoog speelcomfort dankzij het natuurlijke geitenvel. Inclusief touwbespanning.

Product
JB systems LP 01 LED Pipe kabel 1.00 meter    

Speciale verlichtingskabel tussen LED pipes. Deze verlengkabel heeft een lengte van 1 meter.

Product
ESP LTD Elite ST 1 STBC elektrische gitaar See Thru Black Cherry    

Met deze rode ST-1 uit de 2013 LTD Elite serie krijgt u de kwaliteit van een high-end Japanse ESP gitaar voor een aantrekkelijke prijs. Hij is uitgerust met o.a. een Floyd Rose tremolo en krachtige Seymour Duncan elementen.

Product
Marshall 1958X Handwired 2x10 combo    

Nog een schat uit de Marshall Handwired-serie, de 1958X. Een nauwgezette reproductie van het begeerde 1958-model uit de sixties. Deze met de hand gesoldeerde 18 Watt combo met 2x10" Celestions oogt én klinkt 100% authentiek.

Product
Nino Percussion NINO NS355 cymbal 35.5 cm    

Voor de productie van dit NINO-NS355 bekken is gebruik gemaakt van FX9 legering. Ondanks het feit dat deze cimbaal ontworpen is voor kinderen ontstaat hierdoor een rijke, volle klank.

Product
Echo AudioFire12 FireWire audio interface    

Het topmodel van Echo is de AudioFire12. U heeft 12 gebalanceerde in- en uitgangen ter beschikking. Audio opnemen en afspelen zonder latancy in 24bit/192kHz. Deze Echo maakt van uw thuis studio een pro studio!

Product
Meinl KP JT BK Knee Pad Jingle Tap    

De Knee Pad Jingle Tap is een van de vele leuke accessoires die topfabrikant Meinl produceert voor de cajon. Eenvoudig aan uw been te bevestigen met klittenband.

Product
Behringer XR4400 multigate    

Vier aparte gates/expanders in één behuizing! Verschillende instellingsmogelijkheden, verschillende functies. Een ideale tool om een betere volumecontrole te hebben!

Product
Fender American Standard Dimension Bass V HH OBM MN    

Bent u op zoek naar een uitmuntende moderne passieve 5-snarige basgitaar? Dan is hier de Fender American Standard Dimension Bass V HH. Met vintage gestijlde knoppen en een gemakkelijk bereikbaar Spoke Wheel halspen-systeem.

Meer...

Aanbiedingen!

Product
Auralex CornerFill absorptiebalk 7.62 cm bruin    

De CornerFill 3" van Auralex is een absorptiebalk met een breedte van 7.62 cm per zijde en een lengte van 61 cm. Kleur: bruin.

Product
Dunlop Nylon Jazz I zwart plectrum 1.10mm    

De Jazz serie is één van de bekendste plectrum series van Dunlop. De zwarte Nylon Jazz I plectrums hebben een dikte van 1.10mm en een handige laag voor extra grip.

Product
Fender Classic Player Baja Telecaster Blonde MN    

Fender Classic Player Baja Telecaster Blonde MN

Product
Procab CLA716 1x mini jack 1x mini jack kabel 1.5m    

Deze CLA716 heeft een type-MC305 kabel met twee mini-jack aansluitingen. De MC305 is geschikt voor indoor en outdoor-gebruik.

Product
XYZ Uitgeverij Sinterklaas Kapoentje Jos Vranken    

In dit heerlijk traditionele boek staan 24 Sinterklaasliedjes, gearrangeerd voor piano door Jos Vranken. De begeleidingen schenken de enigszins gevorderde beginner het nodige piano-plezier rond 5 december. Inclusief tekst.

Meer...

Like ons!

Contact

Voor vragen, adverteerders en feedback; neem contact op met de beheerder.

Onze privacy disclaimer.